deutsch
srpski
Русский
English
kuća u kojoj borave učesnici - zgrada bivšeg dvorskog baštovanstva
Za taj otprilike 21-dnevni projekat ukupan je

iznos (cena kursa, stan i hrana, transfer) po učesniku € 400.-

iznos po učesniku
iz istočne ili jugoistočne Evrope je € 200.-


Ove sume jako su potpomognute donatorstvom pošto je broj učesnika ograničen na 9.
Za učesnike iz istočne i jugoistočne Evrope postoje posebne stipendije sponzora, koji u značajnoj meri redukuju cenu kursa.
Svi ostali učesnici kursa se takođe mogu raspitati kod colluvio-a za dalju finansijsku podršku.
Za bliže informacije pogledati stipendije.

Molimo da uplate od € 200.- izvršite do 15.03., a uplatu od ostalih € 200.- do 01.05.
Učesnici iz istočne ili jugoistočne Evrope izvrše celokupnu uplatu od € 200.- do 15.03.
Otkazivanje učesnika bez zadržavanja novca moguće je izvršiti do 15.03. Posle toga vratiće se novac samo u slučaju da je obezbeđena adekvatna zamena.

Za taj iznos, učesnici dobijaju svako u svom triu, rad sa profesorima različitih instrumenata 10 dana po 6-7, ili više sati dnevno. Profesori klavira, violine i violončela brinu se i o skoro svakodnevnim kućnim koncertima na kraju radnog dana, kao i o kompletnoj turneji i svim problemima vezanim za nju. Tu spadaju i problemi organizacije. Na raspolaganju stoje tri koncertna klavira, kao i dovoljan broj soba za vežbanje.

Stan i hrana na Dobru Hornegg:
Učesnici su smešteni u bivšu dvorsku baštu, u udobonoj kući usred prelepe prirode. Učesnici tu doručkuju, večeraju, tu provode svoje slobodno vreme. Na veoma bogat i raznovrstan ručak ide se u kuću bivše mesne kancelarije koja je u susedstvu. Za opuštanje svakoga dana postoji i veliko kupalište na jezeru Dobra Hornegg i to samo za učesnike. Veoma veliki prostor poziva na mnoge druge aktivnosti u prirodi.

na turneji:
Transferi se vrše jednim iznajmljenim mini-busom i jednim autom, ili železnicom (Interrail). Troškovi transfera plati colluvio.
Ni sa smeštaja ni za hranu na turneji nema dodatnih troškova. I to plati colluvio.
Troškovi dolaska na kurs, kao i odlaska, su stvar svakog učesnika ponaosob.

Prema dosadašnjoj praksi vodjenja projekta nema daljih troškova, ni džeparac za turneju neće biti potreban, na Dobro Hornegg ne postoji mogućnost za trošenje novca.

Zbog malog broja učesnika, a iz razloga kamerno-muzičko-solističkog zadatka, takodje i radi velikog broja koncerata, na svakom učesniku ponaosob leži velika odgovornost. Učestvovanje na kursu uslovljeno je radom u kompletnom projektu, ukljupčujući i koncerte. Savetuju se nošenje male putne apoteke (lekovi za poboljšanje imuniteta itd.). Ako bi jedan učesnik bio onemogućen da dalje radi, to bi utiaclo na sve ostale kao i na projekat ukupno.
Na području održavanja kursa ima krpelja. Protiv ujeda krpelja možete se vakcinisati.

viza
Svako se ponaosob informiše da li mu je potrebna viza za zemlje kroz koje vodi turneja i ako da, sam organizuje dobijanje iste. colluvio može samo da pozove na kurs ili da potvrdi učešće.

važeća putna isprava
Za svakog učesnika je obaveza da ima važeći pasoš. To važi i za one kojima ni za jednu zemlju turneje ne treba viza. Lična karta nije dovoljna. Svako mora sam o tome da vodi računa, koliko mora pasoš još da važi posle izlaska iz svake zemlje. U pravilu to je 3 meseca npr. za vizu u EU.

Koncerti imaju oficijelni karakter i veoma su dobro posećeni, ali kurs se odbija u privatnim okvirima. Zbog toga ćemo vam na pitanja rado telefonski odgovarati.